Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης με καταγωγή από τα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας και τη Μυρτιά του Καπετάν Μιχάλη.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Σπούδασα στην Αθήνα και το Λονδίνο και είμαι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Marketing.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 εργάστηκα σε πολυεθνικές εταιρίες στον τομέα του τουρισμού στο εξωτερικό αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία την οποία ήρθα να εφαρμόσω στην τοπική Air Greece μετέπειτα Aegean Airlines.

Υπήρξα στέλεχος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών επί 15 συναπτά έτη, βοηθώντας στην εδραίωση κρητικών προϊόντων, όπως το Κρασί της Παρέας. 

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου συμμετείχα ενεργά στην ομάδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  για το Στρατηγικό Σχεδιασμό Marketing του Ελληνικού Οίνου New Wines of Greece.

Το 2015, ίδρυσα την επιχείρηση ελληνικών εταιρικών δώρων «Chic Greek Gifts» , η οποία βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στα Tourism Awards 2022 για την συμβολή της στην ανάπτυξη της αξίας του ελληνικού τουρισμού. Τη διετία 2016-2017, ως στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, συντόνισα την πρωτοβουλία «Κρητικά Χέρια» και την προώθηση της κρητικής χειροτεχνίας κάτι που συνεχίζω ακόμα και σήμερα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός. To 2018, ίδρυσα την επιχείρηση συμβουλευτικών υπηρεσιών Marketing OFFICE με την οποία έχω ολοκληρώσει πάνω από 20 Ευρωπαϊκά έργα και δεκάδες ιδιωτικά project προβολής προϊόντων και υπηρεσιών.

Ως επιχειρηματίας, ήμουν και είμαι μέλος σε πολλές εμπορικές αποστολές στις πέντε ηπείρους με όραμα να μεταδώσω την αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα σε όλον τον κόσμο.

Επιπλέον, επί σειρά ετών, έχω διδάξει στα Τμήματα Marketing, Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και Τουρισμού των Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ του Νομού Ηρακλείου εμπνέοντας νέους και νέες να δημιουργήσουν και να επιχειρήσουν. 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ

Tο 2018 εξελέγην στο Δ.Σ. του «Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης» και σήμερα υπηρετώ από την θέση της Προέδρου προσφέροντας εθελοντικά στήριξη και ενδυνάμωση στις γυναίκες του τόπου μας.  Κατά τη διάρκεια της θητείας μου διατελώ εκπρόσωπος στη Γ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών από το 2019 έως σήμερα υποστηρίζοντας πανελλαδικά τη θέση της γυναίκας στον επιχειρηματικό στίβο.  Διατελώ γραμματέας στον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Αρετούσα καθώς και εκπρόσωπος του ομίλου στην Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος.  Έχω μιλήσει για τη Φύση και τον Άνθρωπο στην Κρήτη, στη σειρά παρουσιάσεων Ted Τalks στο TEDx European Sustainability Academy το 2020.  Μετά από εκπαίδευση, συμμετέχω στο Μητρώο Μεντόρων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Περιφέρειας Κρήτης. Είμαι Συντονίστρια Κρήτης της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Global StartupCities. Αρθρογραφώ για το Επιχειρείν και την Επικαιρότητα στη Huffpost Greece, στο www.epixeiro.gr καθώς και στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Έχω προσκληθεί να μιλήσω για την επιτυχή επιχειρηματική μου δράση, τη στήριξή μου στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας:

στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ρεθύμνου, Επιμελητήριο Λασιθίου, Οικονομικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης, Κλαδικό Εθνικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμπελο-οινικών Προϊόντων, Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης, Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου και Πατρών, στην Περιφέρεια Κρήτης, ΘΕΑ του ΕΒΕΑ, Κεντρική Συνεταιριστική Οινοποιητική σε Συλλόγους Γυναικών κ.ά. 

Η μεγαλύτερη διάκρισή μου είναι ότι είμαι μητέρα τριών παιδιών.