Εβελίνα Μπάκιντα: «Αξίζει να αγωνιζόμαστε για το αγαθό της Υγείας»

Εβελίνα Μπάκιντα: «Αξίζει να αγωνιζόμαστε για το αγαθό της Υγείας»

Στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, βρέθηκε η Εβελίνα Μπάκιντα, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ν. Ηρακλείου με την παράταξη του κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Η κ. Μπάκιντα είχε συνάντηση με τον κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου, Διοικητή της 7ης ΥΠΕ και με τον Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν τα ζητήματα της Υγείας στην Κρήτη, αλλά και η ανάγκη για τη στήριξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση αυτή.


Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για την ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργοποίηση τους, ώστε να προσφέρουν εθελοντικά, με τους παρευρισκόμενους να αναφέρουν το παράδειγμα της κ. Μπάκιντα, που εδώ και χρόνια είναι γνωστό πως δραστηριοποιείται στον Εθελοντισμό, προσφέροντας κοινωνικό έργο, μέσα από Συλλόγους, φορείς και Σωματεία.

Οπως τόνισε ο κ. Αγαπίου δεν πρέπει να μας τρομάζει η Υγεία, με την κ. Μπάκιντα να συμπληρώνει πως: «είναι χρέος όλων μας και να ασχοληθούμε με τα θέματα της, συμβάλλοντας και εμείς με την στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Αξίζει να αγωνιζόμαστε για το αγαθό της Υγείας και πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας».

Παράλληλα η κ. Μπάκιντα, είχε συνάντηση με την κ. Εύη Γαρεδάκη από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ, στη διάρκεια της οποίας και τέθηκε το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Φροντίδας Α.μεΑ. «Δικαίωμα στη Ζωή», του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στο Θραψανό, που είναι επιφορτισμένο με τη φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Ένα κέντρο Φροντίδας με πολύτιμη συνεισφορά, το οποίο αναμένεται να στηριχθεί, όπως ειπώθηκε, μέσα από έναν σχεδιασμό δράσεων του ΚΟΙΣΠΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με θέματα που αφορούν την Ψυχική Υγεία. Ενα αντικείμενο, το οποίο αποτέλεσε και τον βασικό άξονα των φετινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στην Πλατεία Ελευθερίας.