Μια υποψηφιότητα με «φρέσκια ματιά» για τον τόπο μας και την Κρήτη που αγαπάμε!

Μια υποψηφιότητα με «φρέσκια ματιά» για τον τόπο μας και την Κρήτη που αγαπάμε!

Μια υποψηφιότητα με «φρέσκια ματιά» για τον τόπο μας και την Κρήτη που αγαπάμε!

Μια υποψηφιότητα με «φρέσκια ματιά» για τον τόπο μας και την Κρήτη που αγαπάμε είναι αυτή της Εβελίνας Μπάκιντα, η οποία μπαίνει για πρώτη φορά στον στίβο της Πολιτικής, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη «Για την Κρήτη μας». Η κ. Μπάκιντα είναι το δείγμα ανθρώπων που όσο ζουν, μαθαίνουν και επιμένουν να εξελίσσονται. Εδώ, και 20 χρόνια έχει ακολουθήσει μια σημαντική διαδρομή στο χώρο του Marketing κρητικών προϊόντων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τα δικά της βήματα στην επιχειρηματικότητα!

Η απόφαση για την κάθοδο σας στην Πολιτική, μέσα από τη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών πως προέκυψε;

Όταν ήρθε η τιμητική πρόταση από τον Σταύρο Αρναουτάκη, δεν χρονοτρίβησα με δεύτερες σκέψεις. Αποδέχθηκα την πρόκληση αμέσως.
Στη συνείδησή μου, ο ενεργός πολίτης είναι ένας απλός αγωνιστής της ζωής, που προσφέρει γνώση και εμπειρία με σκοπό να παραδειγματίσει τις επόμενες γενιές. Η έννοια της πολιτικής εδώ συμπεριλαμβάνεται, διότι ένας άριστος πολιτικός μπορεί κάλλιστα να λάβει τη μορφή ενός απλού αγωνιστή και η ιστορία μας, έχει να αναδείξει τόσους επιφανείς ανθρώπους. Κυρίως όμως, όλες μας οι πράξεις και οι ενέργειες καθημερινά διαμορφώνουν πολιτική. Αναφέρομαι στους αφανείς αγωνιστές, οι οποίοι πάλλονται με τους κραδασμούς της κοινωνίας και σταδιοδρομούν με το μέτωπο ψηλά. Ο τίτλος του ενεργού πολίτη δεν κερδίζεται με σφραγίδες. Κατακτάται στην καθημερινότητα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, χωρίς τον ενεργό πολίτη δεν μπορεί να υπάρξει ούτε δημόσιος ούτε ιδιωτικός βίος. Η θριαμβευτική πορεία του ανθρώπινου γένους ιστορικά, στηρίζονταν πάντοτε στους ενεργούς πολίτες κάθε τάξεων και παρατάξεων. Ο ενεργός πολίτης, πιστεύω, οφείλει να συμβάλλει κάθε ώρα και στιγμή με το προσωπικό του παράδειγμα, από όποιο μετερίζι και αν αγωνίζεται. Κι εγώ έχω όραμα για μας.

Είστε ένας άνθρωπος της αγοράς. Πώς νομίζετε ότι η συμμετοχή σας στο επόμενο Περιφερειακό Σχήμα θα βοηθήσει τον τόπο;

Η επαφή μου με το εμπόριο ξεκινά από τα παιδικά μου χρόνια, μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση ρούχων. Στην κυριολεξία μεγάλωσα εκεί. Στη συνέχεια, ανάμεσα στο πρώτο μου πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο Master Marketing (MSc), ταξίδεψα σε όλον τον κόσμο ως αεροσυνοδός κι εμπνεύστηκα από τις καλές πρακτικές και τις διαφορετικές κουλτούρες. Αντιλήφθηκα ότι ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, συγκατοικούμε με άξιους ανθρώπους που όταν δουν το όραμα διαπρέπουν. Με την επιστροφή μου στην Κρήτη μπαίνω στον εργασιακό στίβο, ως στέλεχος διαδοχικά της Air Greece σημερινής Aegean, της Ένωσης Πεζών και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Έχοντας ήδη αποκτήσει τρία παιδιά και δουλεύοντας παράλληλα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Μιλάμε για μια πορεία γεμάτη εμπόδια και κύματα, τα οποία με έκαναν να αναθεωρήσω καταστάσεις, φτάνοντας να μπορώ να πω ότι έχω κατακτήσει κάποιες κορυφές.

Σήμερα, έχω τη δική μου εταιρία. Όμως «γεμίζω μπαταρίες» διδάσκοντας σε νέους και γυναίκες, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την εμπειρία μου. Με ενδιαφέρει να με «αισθάνομαι» και να με «βλέπω» ως ένα ωφέλιμο, «ζωντανό κύτταρο» της κοινωνίας μας. Με την εμπειρία μου στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, την προσαρμοστικότητά μου στη διαχείριση κρίσεων, τα βιώματά μου κοντά στην οικοτεχνία και τη χειροτεχνία και τη φρέσκια μου ματιά είμαι πανέτοιμη να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ.

Είστε πολυπράγμων και δραστήρια. Είστε εκλεγμένη Πρόεδρος στον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, μέλος στη ΓΣ του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ασχολείστε με τον αθλητισμό και ο κατάλογος είναι μακρύς. Τι σας εμπνέει όλα αυτά τα χρόνια για να μένετε ενεργή;

Το ομορφότερο, το πολυτιμότερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου είναι η γνώση. Είμαι θετικός άνθρωπος και η πολυδιεργασία με ενεργοποιεί. Εμπνέομαι από τη ζωή, τη φύση και τους ανθρώπους και σκέφτομαι συνεχώς ιδέες που δίνουν έμφαση στην καινοτομία. Αγαπώ τα νεοφυή πράγματα, όπως την επιχειρηματικότητα, την πράσινη ενέργεια, την τεχνολογία, την εξέλιξη στον αγροδιατροφικό τομέα. Διαποτίζομαι από την παράδοση και υιοθετώ όσα μου ταιριάζουν, όπως η κυκλική οικονομία που εφάρμοζε η γιαγιά μου στο νοικοκυριό. Η συμβολή του αθλητισμού και του μπάσκετ με το οποίο μεγάλωσα, και συμμετέχω όπου και αν κληθώ, είναι γνωστή πλέον ως στάση ζωής που αλληλεπιδρά άμεσα με τον κόσμο, ενισχύει την ομαδικότητα, χτίζει την προσωπικότητά μας, εσωτερικά και εξωτερικά. Τα παιδιά μου αποτελούν την ύψιστη έμπνευση. Είναι ένας σταθερός, φάρος ελπίδας και μία συνεχή πηγή συγκινήσεων και ανακάλυψης νέων σχέσεων και προσδοκιών. Τονίζουν την αισιόδοξη όψη της καθημερινότητάς μου, βάζουν σε τάξη τη σκέψη μου και μου διδάσκουν να αφομοιώνω τον κόσμο με ανοιχτή αντίληψη. Η δυναμική διαδικασία που διέπει τη σχέση μας εκφράζεται μέσα από έναν δρόμο ο οποίος μεταφέρει και ενώνει τις εμπειρίες της «προηγούμενης γενιάς», προάγοντας τις φιλοδοξίες και τα όνειρα της νέας. «Από εκεί ξημερώνει που έλεγαν οι παλιοί…».

Με το Λύκειο Ελληνίδων στις εκδηλώσεις του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.Με το Λύκειο Ελληνίδων στις εκδηλώσεις του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης


Με την ομάδα φοιτητών της από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων.Με την ομάδα φοιτητών της από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό καινοτομίας νεοφυών επιχειρήσεων